Toimintajärjestelmät
Toimintajärjestelmä, johtamisjärjestelmä vai hallintajärjestelmä? Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kaikilla on vähän omat näkökulmansa. Oli tarpeenne johtamiseen, prosessien kehittämiseen tai tietojen tekniseen hallintaan liittyvä, autamme kehittämään toimintajärjestelmäänne kokonaisuutena tai osissa.
VAIKUTTAVIA TULOKSIA JÄRKEVÄLLÄ TOIMINNALLA
Selkeys ja yksinkertaisuus
Kukaan, siis oikeasti kukaan, ei lue pitkiä prosessidokumentteja. Silloin niitä on aivan turha tehdä. Ohjeistus tulee tehdä käyttäjälähtöisesti, jotta siitä on jotain hyötyä. Dokumenttimuoto on harvoin se paras tapa, joten rohkaisemme tässä käyttämään luovuutta.
Sitouttaminen
Organisaatioiden suurin tunnistettu haaste vuodesta toiseen toimintajärjestelmien kehittämisessä on ollut johdon sitoutuminen. Autamme johtoryhmiä ymmärtämään erilaisten standardien ja asetusten vaatimuksia, sekä tuemme henkilökuntaa tavoitteiden saavuttamisessa.
Yksilöllisyys
Emme tuo mukanamme omaa ohjelmistoamme tai yleispäteviä dokumenttipohjia, sillä teillä voi olla paremmat jo käytössä. Kokonaisratkaisu on näin usein huomattavasti edullisempi ja järkevämpi.
Vaikuttavuuden arviointi
Toiminnan kuvaaminen on vasta alku. Kehitystoimenpiteiden edistäminenkin on vasta vielä sinnepäin. Tärkeintä on tarkastella, miten tehdyt toimenpiteet vaikuttavat ja onko niistä oikeasti hyötyä liiketoiminnalle.
HITHAn periaatteet toimintajärjestelmien kehittämisessä lähtevät siitä, että laaturvan hallinta tukee liiketoimintaa ja sen parissa toimivia ihmisiä. HITHAn vuosien kokemus ja vahva ”arkijärkiajattelu” ovat tukenanne toimintajärjestelmäprojekteissa kokonaisuuden hallinnasta yksittäisiin toiminta- ja työkaluvalintoihin.
STANDARDIEN HYÖDYNTÄMINEN TOIMINTAJÄRJESTELMIEN RAKENTAMISESSA
HITHAn asiantuntijoilla on pitkä kokemus mm. ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 20000, ISO/IEC 27001 -standardien mukaisten toimintajärjestelmien rakentamisesta, sertifiointiprojektien vetämisestä ja auditoinneista. Myös näiden standardien integrointi yhtenäiseksi toimintajärjestelmäksi on hyvin tuttua, sillä Suomen ensimmäinen, ja maailmanlaajuisestikin harvinainen, ISO/IEC 20000 ja ISO/IEC 27001 standardeja yhdistävä tuplasertifiointihanke oli Piitun käsialaa.